Potatissallad med rimmat fläsk

Du behöver 10–12 späda morötter 800 g kall, kokt färskpotatis 1 färsk lök eller 2 salladslökar, strimlade 3 msk rapsolja 2 tsk ljus dijonsenap 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 10–12 späda morötter
  • 800 g kall, kokt färskpotatis
  • 1 färsk lök eller 2 salladslökar, strimlade
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 500 g rimmat sidfläsk i skivor

Gör så här

1
Skrubba morötterna och koka dem 2 minuter i saltat vatten. Spola dem kallt.

2
Dela potatisen om det behövs. Lägg i en bunke med morötter och lök.

3
Tillsätt rapsolja, dijonsenap, vit balsamvinäger, salt och svartpeppar. Blanda försiktigt.

4
Knaperstek fläsket i en torr panna. Servera!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top