Du behöver
- 5-6 medelstora rödbetor
- 2-3 salladslökar
- 1 liten burk (200 g) kikärter
- Dressing:
- 1 msk olivolja
- 1 msk färskpressad
- citronsaft
- citronskalsstrimlor
- pepparmix
- Att servera till:
- 75 g fetaost
- grillad eller stekt kassler
- bröd
Gör så här
1
Koka rödbetorna mjuka och dra av skalen medan de ännu är varma. Skär dem i klyftor. Ansa och strimla salladslökarna. Låt kikärterna rinna av väl. Lägg alltsammans i grupper i en skål.
2
Skär fetaosten i bitar och lägg på dem.
3
Blanda dressingen och häll den över.
4
Servera med grillad eller stekt kassler och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Kikärter kan man koka själv, men det absolut bekvämaste är att använda färdiga på burk. De finns i flera burkstorlekar, 400 g och 200 g. De små burkarna säljs ofta om 3-pack och passar perfekt till det lilla hushållet.