Kokta rödbetor med fetaost och grillad kassler

Du behöver 5-6 medelstora rödbetor 2-3 salladslökar 1 liten burk (200 g) kikärter Dressing: 1 msk olivolja 1 msk färskpressad citronsaft citronskalsstrimlor pepparmix Att servera...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 5-6 medelstora rödbetor
  • 2-3 salladslökar
  • 1 liten burk (200 g) kikärter
  • Dressing:
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad
  • citronsaft
  • citronskalsstrimlor
  • pepparmix
  • Att servera till:
  • 75 g fetaost
  • grillad eller stekt kassler
  • bröd

Gör så här

1
Koka rödbetorna mjuka och dra av skalen medan de ännu är varma. Skär dem i klyftor. Ansa och strimla salladslökarna. Låt kikärterna rinna av väl. Lägg alltsammans i grupper i en skål.

2
Skär fetaosten i bitar och lägg på dem.

3
Blanda dressingen och häll den över.

4
Servera med grillad eller stekt kassler och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.


Kommentar:
Kikärter kan man koka själv, men det absolut bekvämaste är att använda färdiga på burk. De finns i flera burkstorlekar, 400 g och 200 g. De små burkarna säljs ofta om 3-pack och passar perfekt till det lilla hushållet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top