Du behöver
- 1 paket sejfilé, 300–400 g
- 1 tsk salt
- 1/2 dl tunnskivad purjo
- 1/2 dl finstrimlade persiljeblad
- 2 kvistar färsk basilika
- 2–3 msk ajvar (paprikaröra)
- spadet från fisken + 1 dl vatten
- 1/2 tärning fiskbuljong
- 1/2 krm kajennpeppar
- salt
Gör så här
1
Lägg fiskblocket i en mikrotålig form. Tina blocket i mikrons upptiningeffekt, 6–8 minuter.
2
Ta ut formen. Dela fiskblocket mitt itu. Strö salt på fiskens båda sidor och täck ytan med en blandning av purjo, persilja och basilika. Täck formen löst med plastfolie. Mikra på cirka 700 watt 4–5 minuter. Vrid båda fiskblockens ändar in mot mitten och mikra ytterligare cirka 4 minuter. Låt fisken vila 3 minuter.
3
Häll ner fiskspadet i en liten kastrull eller mikrotålig bunke. Blanda med ajvar, vatten och buljong. Koka upp på plattan eller i mikron. Smaka av med kajenn och salt, och häll såsen runt om fisken i formen.
4
Servera med ris som blandats med ärter.