Raggmunkar och fetaost och senapsdressade linser

Du behöver 1 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 1/2 dl mjölk 1 ägg 4 potatisar, ca 400 g 1 msk flytande smör 3 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 4 potatisar, ca 400 g
  • 1 msk flytande smör
  • 3 msk fetaosttärningar
  • 1 dl röda linser
  • 1 msk olja + 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1/4 paket saffran

Gör så här

1
Vispa samman mjöl, salt, mjölk och ägg till en smet. Skala och riv potatisarna fint. Blanda omedelbart ner rivet i smeten innan det mörknar. Grädda smeten som stora plättar. Fördela fetaosttärningar på vid servering.

2
Koka linserna 8 minuter i lättsaltat vatten. Sila av. Rör samman olja och citronsaft, krydda med hopmortlat salt och saffran och skeda dressingen över linserna.

3
Servera eventuelt med lite grönsallad och rivna morötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top