Rödbetssoppa med ricotta och baconsnurrbröd

Du behöver ca 500 g färska rödbetor 1 gul lök 3 potatisar av mjölig sort 1 1/2 liter kokande vatten 3 tärningar grönsaks- eller hönsbuljong...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • ca 500 g färska rödbetor
  • 1 gul lök
  • 3 potatisar av mjölig sort
  • 1 1/2 liter kokande vatten
  • 3 tärningar grönsaks- eller hönsbuljong
  • 1 lagerblad
  • 1 burk stora vita bönor
  • 2–3 msk balsamvinäger
  • salt och vitpeppar
  • 1 burk (250 g) ricotta (italiensk färskost)
  • skal och saft av 1/2 citron
  • 1 krm salt

Gör så här

1
Skala rödbetor, lök och potatis. Finriv allt ner i en kastrull. Häll på vatten, smula i buljongtärning och lagerblad. Koka strimlorna mjuka, cirka 15 minuter.

2
Skölj bönorna väl och värm dem i soppan de sista kokminuterna. Mixa soppan slät och skummig. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.

3
Rör ner rivet citronskal och citronsaft i ricottan, smaka av med salt. Klicka i sopptallrikarna vid servering.

4
Baconsnurrbröd Tina två plattor smördeg. Dela varje i tre längsmed. Lägg en baconskiva på varje, snurra ihop på längden och lägg bröden på papprad plåt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader cirka 15 minuter tills fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top