Du behöver
- ca 500 g färska rödbetor
- 1 gul lök
- 3 potatisar av mjölig sort
- 1 1/2 liter kokande vatten
- 3 tärningar grönsaks- eller hönsbuljong
- 1 lagerblad
- 1 burk stora vita bönor
- 2–3 msk balsamvinäger
- salt och vitpeppar
- 1 burk (250 g) ricotta (italiensk färskost)
- skal och saft av 1/2 citron
- 1 krm salt
Gör så här
1
Skala rödbetor, lök och potatis. Finriv allt ner i en kastrull. Häll på vatten, smula i buljongtärning och lagerblad. Koka strimlorna mjuka, cirka 15 minuter.
2
Skölj bönorna väl och värm dem i soppan de sista kokminuterna. Mixa soppan slät och skummig. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.
3
Rör ner rivet citronskal och citronsaft i ricottan, smaka av med salt. Klicka i sopptallrikarna vid servering.
4
Baconsnurrbröd Tina två plattor smördeg. Dela varje i tre längsmed. Lägg en baconskiva på varje, snurra ihop på längden och lägg bröden på papprad plåt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader cirka 15 minuter tills fin färg.