Istvans nästan ungerska soppa

Du behöver 1 röd, 1 grön och 1 gul paprika 1 chorizokorv (eller annan starkt kryddad korv) 2 stora gula lökar 1-2 pressade vitlöksklyftor ca...


4 portioner

Du behöver

  • 1 röd, 1 grön och 1 gul paprika
  • 1 chorizokorv (eller annan starkt kryddad korv)
  • 2 stora gula lökar
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • ca 2 msk olja
  • 300 g nötfärs
  • ca 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 liter köttbuljong (av tärning)
  • Att servera till:
  • matlagningsyoghurt med paprikapulver
  • brytbröd

Gör så här

1
Kärna ur och skär paprikorna i tärningar. Skär korven i små bitar. Skala och grovhacka löken och fräs hacket glansigt med vitlöken i hälften av oljan i en gryta.

2
Bryn färsen storsmulig med korvbitarna i resten av oljan i en stekpanna och flytta sedan över färs och korv i lökgrytan. Rör i paprikahack, tomatpuré, paprikapulver och kummin. Tillsätt buljongen och rör om. Sjud soppan under lock cirka 15 minuter.

3
Servera med matlagningsyoghurt pudrad med paprikapulver samt brytbröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top