Du behöver
- 1 röd, 1 grön och 1 gul paprika
- 1 chorizokorv (eller annan starkt kryddad korv)
- 2 stora gula lökar
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- ca 2 msk olja
- 300 g nötfärs
- ca 3 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk kummin
- 1 liter köttbuljong (av tärning)
- Att servera till:
- matlagningsyoghurt med paprikapulver
- brytbröd
Gör så här
1
Kärna ur och skär paprikorna i tärningar. Skär korven i små bitar. Skala och grovhacka löken och fräs hacket glansigt med vitlöken i hälften av oljan i en gryta.
2
Bryn färsen storsmulig med korvbitarna i resten av oljan i en stekpanna och flytta sedan över färs och korv i lökgrytan. Rör i paprikahack, tomatpuré, paprikapulver och kummin. Tillsätt buljongen och rör om. Sjud soppan under lock cirka 15 minuter.
3
Servera med matlagningsyoghurt pudrad med paprikapulver samt brytbröd.