Joes lax

Du behöver laxfilé ca 1,2 kg färsk Marinad: 0.5 dl vitt vin 0.5 dl honung 2 msk senap av Dijontyp 2 msk japansk soja t...


4 portioner

Du behöver

  • laxfilé ca 1,2 kg färsk

Marinad:

0.5 dl vitt vin
0.5 dl honung
2 msk senap av Dijontyp
2 msk japansk soja t ex Kikkomans
1 tsk pepparmix

Gör så här

1
Ta bort ev ben ur fisken med hjälp av en liten tång. Skinnet ska vara kvar.

2
Blanda samman alla ingredienser till marinaden

3
i en stor fryspåse av plast. Lägg i fisken och tillslut påsen så att det mesta av luften försvinner. Låt fisken marineras minst en men gärna ett par timmar i kylskåp.

4
Lägg fisken, med skinnsidan ner, på ett ugnssäkert fat och häll på lite av marinaden. Spar resten att späda med. Placera fatet mitt i ugnen i 225 grader cirka 10 minuter. Späd mot slutet med resten av marinaden. Sänk värmen till 175 grader och stek ytterligare 10-15 minuter, tills fisken är genomstekt. Tidsvariationen beror på hur tjock fiskfilén är och mer tid kan krävas.

5
Det går bra att förbereda fisken en stund före serveringen. Ta då ut den från ugnen en stund innan den är färdig. Lägg det nylagade moset runt om och placera fatet på nytt i 200 graders ugnsvärme, cirka 10 minuter, tills rätten är varm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top