Du behöver
- 2 fänkålsstånd
- 2 msk rapsolja
- 1 burk kräftstjärtar i lag
- 1 1/2 dl vatten
- 1 tsk dillfrö
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 15 %
- 3 msk hackad dill
- salt och peppar
- 400 g fullkornspagetti
Gör så här
1
Ansa fänkålen och dela den i fyra delar. Skär bort rotstocken och kasta den. Strimla fänkålen.
2
Fräs den i olja utan att den får färg. Häll på kräftspadet, vatten och dillfrö som först krossats i mortel. Koka i 12 minuter.
3
Slå bort vätskan och häll på matlagningsgrädden. Koka ihop under ett par minuter. Rör i kräftstjärtar och dill, smaka av med salt och peppar.
4
Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen och servera till kräft- och fänkålsröran.
Klart på en kvart!