Spagetti med kräftor och fänkål

Du behöver 2 fänkålsstånd 2 msk rapsolja 1 burk kräftstjärtar i lag 1 1/2 dl vatten 1 tsk dillfrö 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 15 %...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 fänkålsstånd
  • 2 msk rapsolja
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk dillfrö
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 15 %
  • 3 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • 400 g fullkornspagetti

Gör så här

1
Ansa fänkålen och dela den i fyra delar. Skär bort rotstocken och kasta den. Strimla fänkålen.

2
Fräs den i olja utan att den får färg. Häll på kräftspadet, vatten och dillfrö som först krossats i mortel. Koka i 12 minuter.

3
Slå bort vätskan och häll på matlagningsgrädden. Koka ihop under ett par minuter. Rör i kräftstjärtar och dill, smaka av med salt och peppar.

4
Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen och servera till kräft- och fänkålsröran.


Kommentar:
Klart på en kvart!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top