Entrecote med halloumifyllda aubergineknyten

Du behöver 4 tunna skivor aubergine, skurna på längden 1 nypa salt lite svartpeppar, grovmalen 1 tsk olivolja ca 120 g halloumiost, skuren i fyra...


4 portioner

Du behöver

  • 4 tunna skivor aubergine, skurna på längden
  • 1 nypa salt
  • lite svartpeppar, grovmalen
  • 1 tsk olivolja
  • ca 120 g halloumiost, skuren i fyra skivor
  • 4 bitar entrecote, ca 150 g/st
  • 1 nypa salt
  • lite svartpeppar, grovmalen
  • eventuellt lite olivolja till grillpannan

Gör så här

1
Sätt ugnen på 220 grader.

2
Lägg tunna skivor av aubergine på en plåt eller liknande. Krydda dem med lite salt och svartpeppar. Pensla båda sidorna med lite olivolja.

3
Ugnsstek aubergineskivorna i cirka 8 minuter tills de fått lite färg. Ta dem ur ugnen och låt dem svalna något.

4
Snurra en skiva aubergine runt halloumiostbitarna, fäst dem med en tandpetare. Hetta upp en grillpanna och grilla knytena i cirka 1 minut på varje sida tills auberginen fått fin färg.

5
Ta dem ur grillpannan, skrapa den ren. Krydda entrecoteskivorna med lite salt och svartpeppar. Tillsätt lite olivolja till grillpannan och grilla entrecoteskivorna i cirka 4 minuter på varje sida, lite beroende på tjocklek. Köttet blir både saftigt och gott om det får vara lite rosa i mitten.

6

7
Tillbehör: Färdig rödvinssky

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top