Du behöver
- 4 tunna skivor aubergine, skurna på längden
- 1 nypa salt
- lite svartpeppar, grovmalen
- 1 tsk olivolja
- ca 120 g halloumiost, skuren i fyra skivor
- 4 bitar entrecote, ca 150 g/st
- 1 nypa salt
- lite svartpeppar, grovmalen
- eventuellt lite olivolja till grillpannan
Gör så här
1
Sätt ugnen på 220 grader.
2
Lägg tunna skivor av aubergine på en plåt eller liknande. Krydda dem med lite salt och svartpeppar. Pensla båda sidorna med lite olivolja.
3
Ugnsstek aubergineskivorna i cirka 8 minuter tills de fått lite färg. Ta dem ur ugnen och låt dem svalna något.
4
Snurra en skiva aubergine runt halloumiostbitarna, fäst dem med en tandpetare. Hetta upp en grillpanna och grilla knytena i cirka 1 minut på varje sida tills auberginen fått fin färg.
5
Ta dem ur grillpannan, skrapa den ren. Krydda entrecoteskivorna med lite salt och svartpeppar. Tillsätt lite olivolja till grillpannan och grilla entrecoteskivorna i cirka 4 minuter på varje sida, lite beroende på tjocklek. Köttet blir både saftigt och gott om det får vara lite rosa i mitten.
6
7
Tillbehör: Färdig rödvinssky