Linsrätt från Mellersta Östern

Du behöver 1 st liten gul lök 1 msk olivolja 1.5 dl linser små gröna 1 st citron rivet skal + saft av 1/2 citron...


2 portioner

Du behöver

  • 1 st liten gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 dl linser små gröna
  • 1 st citron rivet skal + saft av 1/2 citron
  • 1.5 tsk spiskummin malen
  • 1 st vitlöksklyfta
  • tabasco 5 droppar
  • 4 dl vatten
  • 2.5 krm salt
  • 2 msk hackad koriander eller persilja
  • 4 st rödbetor
  • smör eller olja

Till servering:

matlagningsyoghurt

Gör så här

Skala och grovhacka löken. Fräs den lätt i olivoljan. Skölj linserna och lägg i dem samt skal och saft av citron, spiskummin, vitlök och tabasco. Tillsätt vattnet, koka upp och låt sedan sjuda 20-25 minuter. Linserna ska vara mjuka (men får inte koka sönder), då är de klara. Tillsätt salt och hackad koriander eller persilja när linserna är färdiga. Skala och skiva rödbetorna och stek dem på svag värme i smör eller olja. Vänd dem då och då. Servera linserna med rödbetor och en klick yoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top