Du behöver
- 2 dl grönsaksjuice eller passerade tomater
- 1 dl vatten
- 1.5 msk hummerfond
- 1 st fiskbullar (185 g) liten burk i bulöjong
- 1 st burk musslor (225 g) i vatten
- 0.5 dl hackad dill
- salt
- svartpeppar nymald
Att servera till:
aioli
vitlöksbröd
Gör så här
1
Hetta upp grönsaksjuice eller passerade tomater, vatten och hummerfond i en kastrull.
2
Tillsätt fiskbullar med sitt spad och avrunna musslor. (Musselspadet är lite för salt.) Låt alltsammans bli varmt.
3
Smaksätt med dill, salt och peppar.
4
Servera soppan med en klick aioli och grekens vitlöksbröd.
Tips!
Servera soppan med matlagningsyoghurt i stället för aioli och välj grov knäckemacka i stället för vitlöksbrödet, om du vill ha måltiden magrare och mer fiberrik.