Matig fisk- och musselsoppa

Du behöver 2 dl grönsaksjuice eller passerade tomater 1 dl vatten 1.5 msk hummerfond 1 st fiskbullar (185 g) liten burk i bulöjong 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 dl grönsaksjuice eller passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1.5 msk hummerfond
  • 1 st fiskbullar (185 g) liten burk i bulöjong
  • 1 st burk musslor (225 g) i vatten
  • 0.5 dl hackad dill
  • salt
  • svartpeppar nymald

Att servera till:

aioli
vitlöksbröd

Gör så här

1
Hetta upp grönsaksjuice eller passerade tomater, vatten och hummerfond i en kastrull.

2
Tillsätt fiskbullar med sitt spad och avrunna musslor. (Musselspadet är lite för salt.) Låt alltsammans bli varmt.

3
Smaksätt med dill, salt och peppar.

4
Servera soppan med en klick aioli och grekens vitlöksbröd.


Kommentar:
Tips!
Servera soppan med matlagningsyoghurt i stället för aioli och välj grov knäckemacka i stället för vitlöksbrödet, om du vill ha måltiden magrare och mer fiberrik.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top