Du behöver
- 4-5 potatisar, ca 400 g
- 1 purjolök
- 1 msk margarin eller smör
- 400 g köttfärs
- 1 påse (40 g) tacokryddmix
- 1 förpackning (500 g) krossade tomater
- 8 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 burk (300 g) majs
- 1/2-1 tsk salt
- 1-2 krm kajennpeppar
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i små tärningar. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
2
Fräs potatis och purjo i matfettet i en gryta. Tillsätt färsen och låt fräsa med några minuter.
3
Rör i tacokryddmixen och häll över tomatkross och vatten. Smula i buljongtärningen och låt puttra under lock cirka
4
10 minuter.
5
Låt majsen rinna av och blanda ner den i soppan. Smaka av med salt och kajennpeppar.
6
Servera soppan med ostgratinerade nachips.