Texmexsoppgryta

Du behöver 4-5 potatisar, ca 400 g 1 purjolök 1 msk margarin eller smör 400 g köttfärs 1 påse (40 g) tacokryddmix 1 förpackning (500...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4-5 potatisar, ca 400 g
  • 1 purjolök
  • 1 msk margarin eller smör
  • 400 g köttfärs
  • 1 påse (40 g) tacokryddmix
  • 1 förpackning (500 g) krossade tomater
  • 8 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 burk (300 g) majs
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1-2 krm kajennpeppar

Gör så här

1
Skala och skär potatisen i små tärningar. Skölj, ansa och strimla purjolöken.

2
Fräs potatis och purjo i matfettet i en gryta. Tillsätt färsen och låt fräsa med några minuter.

3
Rör i tacokryddmixen och häll över tomatkross och vatten. Smula i buljongtärningen och låt puttra under lock cirka

4
10 minuter.

5
Låt majsen rinna av och blanda ner den i soppan. Smaka av med salt och kajennpeppar.

6
Servera soppan med ostgratinerade nachips.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top