Bruschetta från Locorotundo

Du behöver 4 stora mogna plommontomater 1 gul lök + 1 msk olja 1 tsk torkad oregano 1 stor baguette 4 klyftor vitlök 8 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 4 stora mogna plommontomater
  • 1 gul lök + 1 msk olja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 stor baguette
  • 4 klyftor vitlök
  • 8 msk olivolja
  • (fling)salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Grovhacka fruktköttet. Lägg det i ett durkslag att droppa av. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i olja. Blanda den med tomathacket och smula ner oregano.

2
Skär 2–3 baguetteskivor per person. Stek dem frasiga i olivolja. En magrare variant är att rosta dem och droppa olivolja på efteråt.

3
Skala vitlök och gnid klyftorna på skivornas ena sida. Lägg på tomatröra, salta och peppra. Lägg upp skivorna på en bädd av strimlad romansallad på ett fat med minimozzarellor, färskostar, i mitten. Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top