God glögg med konjak och fikon

Du behöver 1 st rödvin flaska gott kryddigt 1 st kanelstång 12 st kardemummakärnor 10 st nejlika hela 1 bitar apelsinskal tvättat 4 st fikon...


8 portioner

Du behöver

  • 1 st rödvin flaska gott kryddigt
  • 1 st kanelstång
  • 12 st kardemummakärnor
  • 10 st nejlika hela
  • 1 bitar apelsinskal tvättat
  • 4 st fikon torkade i halvor
  • råsocker
  • konjak

Tillbehör:

mandel russin och pepparkakor med grönmögelost

Gör så här

Värm vinet och alla kryddor i en tjockbottnad kastrull. Söta med råsocker till önskad sötma. Spetsa sedan med en skvätt konjak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top