Du behöver

  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • ca 1/2 burk (à 135 g) grön olivkräm (Zeta)
  • 1 dl creme fraiche
  • (salt)
  • nymald svartpepper
  • gräslök

Gör så här

1
Skala lök och vitlök. Finhacka den gula löken och fräs den mjuk i oljan, utan att löken tar färg.

2
Rör ut majsstärkelsen i buljongen och häll den över löken. Tillsätt vitt vin, olivkräm, creme fraiche och pressad vitlök. Låt soppan koka upp under omrörning. Smaksätt med salt om det behövs, och nymald peppar. Mixa soppan slät. Garnera med klippt gräslök.

3
Bjud olivsoppan het med brödpinnar och serrano- eller parmaskinka.