Du behöver
- 1 st fläskfilé (cirka 400 g) skuren i 2 cm tjocka skivor
- salt och peppar
- 1 st granatäpple
- 2 msk ingefära hackad färsk
- 0.5 dl honung
- 0.17 st grönsaksbuljongtärning
- 1 krm kajennpeppar
- 2 msk vatten
- smör till stekning
- salladsblad blandade små
Gör så här
1
Skär fläskfilén i cirka 2 centimeter tjocka skivor, lägg ut på en tallrik och salta och peppra väl.
2
3
Dela granatäpplet i hälften och ta ut kärnorna ur ena halvan, spara den andra halvan till att dekorera brickan.
4
5
Skala och hacka den färska ingefäran fint.
6
Värm ingefära, honung, grönsaksbuljong, kajennpeppar och vatten på låg värme tills honungen smält och ingefäran mjuknat (cirka 5 minuter).
7
8
Ta av kastrullen från värmen och häll i granatäppelkärnorna, smaka av med salt och peppar. Eventuellt med lite mer kajennpeppar om du vill hetta upp det lite.
9
10
Värm upp en stekpanna med smör och stek fläskfiléskivorna cirka 1 minut på varje sida på medelhög värme. Ta av från värmen och låt dem stå med folie över i cirka 4 minuter så att stekvätskan absorberas.
11
12
Servera två skivor ljummen fläskfilé på en liten bädd av sallad. Häll granatäppel- och ingefärssalsa över.
Tips: Färsk ingefära är jättegott att använda och gör köttet mört. Men oftast köper man en större bit än vad som går åt. Sedan ligger den där i kylskåpet och blir möglig. Det bästa är att slänga in den i frysen och sedan bara ta ut den frusen och riva så mycket som behövs.