Du behöver

  • 1 st fläskfilé (cirka 400 g) skuren i 2 cm tjocka skivor
  • salt och peppar
  • 1 st granatäpple
  • 2 msk ingefära hackad färsk
  • 0.5 dl honung
  • 0.17 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk vatten
  • smör till stekning
  • salladsblad blandade små

Gör så här

1
Skär fläskfilén i cirka 2 centimeter tjocka skivor, lägg ut på en tallrik och salta och peppra väl.

2

3
Dela granatäpplet i hälften och ta ut kärnorna ur ena halvan, spara den andra halvan till att dekorera brickan.

4

5
Skala och hacka den färska ingefäran fint.

6
Värm ingefära, honung, grönsaksbuljong, kajennpeppar och vatten på låg värme tills honungen smält och ingefäran mjuknat (cirka 5 minuter).

7

8
Ta av kastrullen från värmen och häll i granatäppelkärnorna, smaka av med salt och peppar. Eventuellt med lite mer kajennpeppar om du vill hetta upp det lite.

9

10
Värm upp en stekpanna med smör och stek fläskfiléskivorna cirka 1 minut på varje sida på medelhög värme. Ta av från värmen och låt dem stå med folie över i cirka 4 minuter så att stekvätskan absorberas.

11

12
Servera två skivor ljummen fläskfilé på en liten bädd av sallad. Häll granatäppel- och ingefärssalsa över.


Kommentar:
Tips: Färsk ingefära är jättegott att använda och gör köttet mört. Men oftast köper man en större bit än vad som går åt. Sedan ligger den där i kylskåpet och blir möglig. Det bästa är att slänga in den i frysen och sedan bara ta ut den frusen och riva så mycket som behövs.