Höstsallad med grillade pilgrimsmusslor

Du behöver 4 portioner 1 msk hummerfond koncentrerad, på flaska 0.5 msk balsamvinäger 2 msk olivolja 1 krm salt 0.5 krm svartpeppar 5 dl trattkantareller...


0 portioner

Du behöver

4 portioner

1 msk hummerfond koncentrerad, på flaska
0.5 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar
5 dl trattkantareller eller annan svamp
smör till stekning
1 st påse blandad sallad (150 g)
1 st morot skalad och strimlad
11 st rädisor skivade
50 g ärtskott
8 st pilgrimsmusslor
rapsolja
salt och peppar

Gör så här

1
Rör ihop hummerfond, vinäger, olivolja, salt och peppar.

2
Stek trattkantarellerna i smör, salta lite.

3
Lägg alla grönsaker i en bunke, slå på dressingen och vänd ihop.

4
Pensla pilgrimsmusslorna med rapsolja, salta och peppra. Grilla dem 1 1/2 minut på varje sida i en glödhet grillpanna.

5
Fördela salladen på tallrikar och lägg på musslorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top