Morotspotage

Du behöver 4-5 grova morötter 1 msk (oliv)olja 9 dl kallt vatten 1 påse färdig potatis- och purjosoppa för 4 port 1 dl mjölk salt...


4 portioner

Du behöver

  • 4-5 grova morötter
  • 1 msk (oliv)olja
  • 9 dl kallt vatten
  • 1 påse färdig potatis- och purjosoppa för 4 port
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • 1/2-1 pkt bacon
  • 1 burk barnmatsfrikadeller
  • 2 skivor rostat bröd
  • gräslök

Gör så här

1
Skala och grovriv rötterna, fräs dem i hög kastrull med olivoljan några minuter och slå sedan på vattnet. Vispa i sopp-pulvret, koka upp och sjud enligt påsen. Mixa gärna soppan jämn innan mjölken slås i före sista upphettningen. Smaka av med salt och servera med mikrade baconstrimlor, värmda frikadeller, rostade brödtärningar och gräslök.

2
Potage (påttásj) är ett franskt namn på en soppa som är redd med potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top