Du behöver
- 3.5 st gelatinblad (beroende på storlek)
- 2 dl gräddfil
- 3 dl philadelphiaost
- 2.5 msk riven pepparrot
- 2 dl hjortron färska eller frysta och tinade
- 0.5 dl vitt vin
- 2 msk strösocker
Prästostdressing
50 g prästost riven
1 dl gräddfil
2 msk olivolja
salt svartpeppar
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i vatten. Blanda gräddfil med ost och pepparrot. Koka upp hjortron, vin och socker. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma vätskan. Rör ner hjortronblandningen i ostsmeten. Stjälp upp i en lämplig form. Låt stelna i kylskåpet.
2
Prästostdressing: Mixa osten med gräddfilen och olivoljan till slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.