Du behöver

  • Tomatsoppa:
  • 1 tomat
  • 1 burk färdig tomatsoppa
  • 1/4 grönsaksbuljongtärning
  • 1 kryddmått kajennpeppar
  • 1/2 dl grädde
  • salt och peppar
  • Grilled cheese med tryffelsmak:
  • 4 skivor vitt bröd
  • 3 msk tryffelolja
  • ca 200 g av dina favoritostar, t ex parmesan, cheddar eller jarlsberg

Gör så här

1
Soppa:

2
Skiva och ta bort kärnhuset från tomaten. Häll soppan i en liten kastrull, lägg i tomatskivorna, grönsaksbuljongen och kajennpeppar och låt det koka upp.

3
Häll soppan i en mixer och kör tills den är slät, häll sedan tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt grädden och salta och peppra efter smak.

4

5
Grilled cheese:

6
Lägg upp brödskivorna på en skärbräda och pensla dem med tryffelolja på båda sidorna. Riv osten och lägg den på två av brödskivorna, lägg sedan de andra brödskivorna ovanpå så att det blir två dubbelmackor.

7
Stek mackorna i en stekpanna på medelvärme tills de blir gyllenbruna och osten smält. Låt dem svalna i cirka 5 minuter. Peppra lite på toppen.

8

9
Servering:

10
Servera tomatsoppan i små dricksglas. Skär ostmackorna i stänger och lägg på toppen av dricksglaset så att gästerna kan doppa det i soppan och äta stående.