Entrecôte verte

Du behöver 2 skivor entrecôte gourmetsalt svartpeppar från kvarn Sås: 1 finmosad avokado 1 dl köpt hollandaise 1 tsk pressad citronsaft 1 stänk grön tabasco...


2 portioner

Du behöver

  • 2 skivor entrecôte
  • gourmetsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • Sås:
  • 1 finmosad avokado
  • 1 dl köpt hollandaise
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 stänk grön tabasco
  • ev. (gourmet)salt
  • Tillbehör:
  • 1/2 paket klyftpotatis “country fries”
  • 8 stjälkar vit eller grön sparris
  • 2 rädisor

Gör så här

1
Såsen: Gör först såsen genom att röra samman ingredienserna. Smaka av med salt. Såsen serveras sval.

2
Tillbehören: Tillaga klyftpotatisarna med skal i ugnen enligt anvisning på förpackningen.

3
Skär bort 1 cm längst ner på sparrisstjälkarna. Skala de vita med potatisskalare nerifrån och upp till drygt halva stjälken. Gröna behöver i regel inte skalas. Koka i saltat vatten med en sockerbit i 15-20 minuter för de vita, 8-10 minuter för de gröna. Ta upp och låt kallna. Stjälkarna kan ljummas i mikron när det dags för servering. Skiva och tunnstrimla rädisorna att strö över sparrisen.

4
Köttet: Torka av entrecôteskivorna. Lägg dem på het grill och grilla på stark värme 2-3 minuter på varje sida. Lyft upp gallret och låt köttet vila ett par minuter på svag värme innan det läggs på tallrikar med en rejäl såsklick och vackra tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top