Du behöver
- 2 skivor entrecôte
- gourmetsalt
- svartpeppar från kvarn
- Sås:
- 1 finmosad avokado
- 1 dl köpt hollandaise
- 1 tsk pressad citronsaft
- 1 stänk grön tabasco
- ev. (gourmet)salt
- Tillbehör:
- 1/2 paket klyftpotatis “country fries”
- 8 stjälkar vit eller grön sparris
- 2 rädisor
Gör så här
1
Såsen: Gör först såsen genom att röra samman ingredienserna. Smaka av med salt. Såsen serveras sval.
2
Tillbehören: Tillaga klyftpotatisarna med skal i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
3
Skär bort 1 cm längst ner på sparrisstjälkarna. Skala de vita med potatisskalare nerifrån och upp till drygt halva stjälken. Gröna behöver i regel inte skalas. Koka i saltat vatten med en sockerbit i 15-20 minuter för de vita, 8-10 minuter för de gröna. Ta upp och låt kallna. Stjälkarna kan ljummas i mikron när det dags för servering. Skiva och tunnstrimla rädisorna att strö över sparrisen.
4
Köttet: Torka av entrecôteskivorna. Lägg dem på het grill och grilla på stark värme 2-3 minuter på varje sida. Lyft upp gallret och låt köttet vila ett par minuter på svag värme innan det läggs på tallrikar med en rejäl såsklick och vackra tillbehör.