Vinbladsdolmar med tomatsås

Du behöver 1/2 squash 8 vinbladsdolmar 4 cm getost 2 portioner snabbråris 1/2 tsk gurkmeja 1 msk olja 1 gul lök 200 g örtkryddat tomatkross...


2 portioner

Du behöver

  • 1/2 squash
  • 8 vinbladsdolmar
  • 4 cm getost
  • 2 portioner snabbråris
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök
  • 200 g örtkryddat tomatkross
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 msk farinsocker
  • 1/2 tsk kanel
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
1. Skiva squashen på längden. Fördela den på fyra högar. Lägg två dolmar på varje hög. Skiva getosten i två skivor och dela dem på mitten så att du får halvmånar. Lägg en halvmåne med getost ovanpå dolmarna. Gratinera i ugnen på 225 grader i 10 minuter.

2
2. Snabbråris finns bland annat hos Uncle Ben’s, Eldorado och Frebaco och tar bara fem minuter. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt gurkmeja i kokvattnet för att få en gul färg.

3
3. Finhacka löken och stek i oljan tills den mjuknar. Häll i tomatkross. Smaksätt med balsamvinäger, farinsocker, kanel, salt och vitpeppar.

4
4. Tallriken blir en färgklick med två vindolmsbakelser per person ihop med den röda tomatsåsen och det gula råriset.


Kommentar:
Tips! Vinbladsdolmar hittar du i delikatessdisken eller på burk i specialbutiker.
På tomatsås finns det lika många recept som det finns människor. Har man kanel i ger det en mustig smak till såsen som passar extra bra med annan smakrik mat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top