Ljum skinksallad

Du behöver 3 port (basmati)ris 1 kruka rucola- eller ekbladssallad 3 blonda apelsiner 1/2 dl russin 1/2 dl grovhackade hasselnötter eller solrosfrön 6 skivor ätfärdig...

Tillagningstid: 20 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 3 port (basmati)ris
  • 1 kruka rucola- eller ekbladssallad
  • 3 blonda apelsiner
  • 1/2 dl russin
  • 1/2 dl grovhackade hasselnötter eller solrosfrön
  • 6 skivor ätfärdig julskinka, saltrulle eller dylikt
  • 1/2 msk olja till stekning
  • 1/2 msk olja till dressing
  • 1/2 msk god vinäger
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Koka riset efter paketets anvisning, det finns snabba sorter. Fördela på tallrikar och lägg salladsblad över.

2
Skala apelsinerna och dela dem i klyftor eller halvmånar, strö russin och nötter över.

3
Fräs hastigt strimlad skinka eller annat pålägg i olja och fördela på salladerna, droppa lite olja och vinäger på varje tallrik och strö på grovt salt och nymalen peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top