Du behöver
- 1 krm kanel
- 1 cm färsk ingefära hackad
- 1 msk flytande margarin
- 1 st gul lök hackad
- 50 g rotselleri tärnad
- persiljekvist några
- morötter (500 g), slantade
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk paprikapulver
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 dl röda linser
- 0.5 st citron skalet, tunt strimlat
- 1 l vatten salt
Tillbehör:
bröd gärna med hasselnötter,
4 st yoghurt 1 dryg dl Laga lätt
Gör så här
1
Låt kanel och ingefära puttra i margarinet. Tillsätt lök, selleri och persiljekvistar. Fyll på med morötter, gurkmeja, paprikapulver, buljongtärningar och linser. Tillsätt citronskal och vatten. Låt koka cirka 20 minuter på svag värme eller tills morötterna känns mjuka.
2
Mixa ihop alltsammans med stavmixern. Smaka av med salt och rör ner Laga lätt eller mjölk. Hetta upp.