quornfärssallad med röd jalapeno

Du behöver ca 240 g quornfärs 1 liten rödlök, finhackad lite olivolja 2 msk färdig tacosås, valfri styrka en nypa salt 1 huvud romansallad, rivet...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • ca 240 g quornfärs
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • lite olivolja
  • 2 msk färdig tacosås, valfri styrka
  • en nypa salt
  • 1 huvud romansallad, rivet och sköljt
  • 2 plommontomater, klyftade
  • 1 dl majskorn
  • ca 2 msk inlagda röda eller gröna jalapenos
  • 2 msk gräddfil
  • lite tacosås
  • lite färsk koriander
  • eller bladpersilja
  • Tillbehör:
  • tortillabröd eller bröd av valfri sort

Gör så här

1
Fräs quornfärs och rödlök i en stekpanna på medelvärme i ett par minuter. Tillsätt tacosås och låt den koka in i färsen i någon minut. Smaka av med salt och ställ åt sidan.

2
Lägg rikligt med romansallad i botten av två serveringstallrikar. Toppa med tomater, majskorn och jalapenos.

3
Lägg på quornfärsröran och toppa med gräddfil, ytterligare lite tacosås och färsk koriander. Servera direkt, salladen tappar snart spänst av den varma färsen, med tortillabröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top