Du behöver
- ca 240 g quornfärs
- 1 liten rödlök, finhackad
- lite olivolja
- 2 msk färdig tacosås, valfri styrka
- en nypa salt
- 1 huvud romansallad, rivet och sköljt
- 2 plommontomater, klyftade
- 1 dl majskorn
- ca 2 msk inlagda röda eller gröna jalapenos
- 2 msk gräddfil
- lite tacosås
- lite färsk koriander
- eller bladpersilja
- Tillbehör:
- tortillabröd eller bröd av valfri sort
Gör så här
1
Fräs quornfärs och rödlök i en stekpanna på medelvärme i ett par minuter. Tillsätt tacosås och låt den koka in i färsen i någon minut. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
2
Lägg rikligt med romansallad i botten av två serveringstallrikar. Toppa med tomater, majskorn och jalapenos.
3
Lägg på quornfärsröran och toppa med gräddfil, ytterligare lite tacosås och färsk koriander. Servera direkt, salladen tappar snart spänst av den varma färsen, med tortillabröd.