Du behöver
- ca 1/2 kruka salladsblad i olika färger
- 4 ananasringar
- 1 förp (125 g) mozzarella
- 1 knippa rädisor
- ca 100 g rökt kalkon i tunna skivor
- 1-2 tsk rostade solroskärnor
- Att servera till
- ev dressing
- bröd
Gör så här
1
Skölj och torka salladen. Dela ananasringarna. Skiva mozzarellan. Skölj rädisorna i iskallt vatten och dela dem.
2
Lägg salladen direkt på tallrikarna. Varva ananas och mozzarella. Lägg på kalkonskivorna och strö över rädisor och solroskärnor.
3
En vanlig dressing med olja och vinäger, och lite italienska salladskryddor passar bra till. Bjud bröd till salladen.
Tips: Rökt skinka, hamburgerkött eller knaperstekt bacon är också gott i denna sallad om du inte hittar kalkonkött.
Glutenfritt vid celiaki.