Exotisk kalkonsallad

Du behöver ca 1/2 kruka salladsblad i olika färger 4 ananasringar 1 förp (125 g) mozzarella 1 knippa rädisor ca 100 g rökt kalkon i...


2 portioner

Du behöver

  • ca 1/2 kruka salladsblad i olika färger
  • 4 ananasringar
  • 1 förp (125 g) mozzarella
  • 1 knippa rädisor
  • ca 100 g rökt kalkon i tunna skivor
  • 1-2 tsk rostade solroskärnor
  • Att servera till
  • ev dressing
  • bröd

Gör så här

1
Skölj och torka salladen. Dela ananasringarna. Skiva mozzarellan. Skölj rädisorna i iskallt vatten och dela dem.

2
Lägg salladen direkt på tallrikarna. Varva ananas och mozzarella. Lägg på kalkonskivorna och strö över rädisor och solroskärnor.

3
En vanlig dressing med olja och vinäger, och lite italienska salladskryddor passar bra till. Bjud bröd till salladen.


Kommentar:
Tips: Rökt skinka, hamburgerkött eller knaperstekt bacon är också gott i denna sallad om du inte hittar kalkonkött.
Glutenfritt vid celiaki.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top