Bovetegröt med rostade solrosfrön

Du behöver 1 1/2 dl vatten 1/2 dl boveteflingor 1/2 msk psylliumfrö 2 msk russin en nypa salt Servera med: 1 msk solrosfrön mjölk 1/2...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl boveteflingor
  • 1/2 msk psylliumfrö
  • 2 msk russin
  • en nypa salt
  • Servera med:
  • 1 msk solrosfrön
  • mjölk
  • 1/2 dl äppelmos
  • lite mald kanel

Gör så här

1
Koka upp vatten. Häll i boveteflingor och psylliumfrö. Koka i några minuter. Rör i russin och salt.

2
Rosta solrosfröna i torr stekpanna tills de fått lite färg.

3
Servera med mjölk och äppelmos. Strö över solrosfröna och kanel efter smak.


Kommentar:
Boveteflingorna gör det möjligt att koka gröt snabbt och de
är goda och nyttiga.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top