Dinkelgröt med granatäpple och mandel

Du behöver 1 portion 2 dl vatten 1 dl dinkelflingor 1 kryddmått kardemumma, mald eller stött 1/2 kryddmått salt Servera med: hackad mandel kärnor av...


0 portioner

Du behöver

  • 1 portion
  • 2 dl vatten
  • 1 dl dinkelflingor
  • 1 kryddmått kardemumma,
  • mald eller stött
  • 1/2 kryddmått salt
  • Servera med:
  • hackad mandel
  • kärnor av granatäpple
  • mjölk

Gör så här

1
Koka upp vattnet och häll i flingorna. Låt koka cirka 5 minuter på svag värme. Hacka mandeln och plocka ut kärnor ur granatäpplet. Lättast är att lägga ett snitt runt granatäpplet och bända upp det.

2
Krydda den färdiga gröten med kardemumma och salt. Servera med tillbehören.


Kommentar:
Dinkel är en vild form av vete med gott tuggmotstånd och smak med karaktär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top