Du behöver

Tillbehör:

300 g räkor med skal eller
1.5 dl sikrom eller enbart
20 st rädisor tunt skivade

Soppa:

1.5 dl vispgrädde
1 l vatten
2 msk kycklingfond eller grönsaksfond
3 st avokado stora och mogna
salt ca 1 rågad tsk
vitpeppar eller svartpeppar
örtsalt
gräslök knappt 1 dl finskuren

Gör så här

1
Tillbehören:

2
Förbered gärna tillbehören ett par timmar i förväg. Skala räkor eller rör ihop creme fraiche och romkorn, täck och ställ in i kylskåpet. Rensa och smörfräs kantareller eller skiva rädisor.

3
Soppan:

4
Börja med att vispa grädden lätt, ställ åt sidan. Hetta upp vattnet med fonden. Ställ åt sidan. Skala och skär avokadorna i stora kuber, cirka 3 centimeter. Kör bitarna med stavmixer eller i matberedare och mixa det hela tills det blir som ett jämnt mos. Späd då lite i taget med buljongen (= vatten + fond). Smaka av soppan med salt, peppar och gärna lite örtsalt. Rör sist ner den vispade grädden. Strö över lite gräslök.

5
Servera med tillbehören (väljer du svamp ska denna vara varm eller gärna ljum).


Kommentar:
Det här receptet kommer från Anna och Fanny Bregenströms kokbok ”Under valnötsträdet”.