Bönsallad på vårt vis

Du behöver 300 g små tomater 1 st aubergine (äggplanta) 2 msk salt + 1 tsk salt till tomater och aubergine 1 st burk stora...


4 portioner

Du behöver

  • 300 g små tomater
  • 1 st aubergine (äggplanta)
  • 2 msk salt + 1 tsk salt till tomater och aubergine
  • 1 st burk stora vita bönor (400 g)
  • 1 st svarta bönor (400 g)
  • 1 st rödlök medelstor
  • 200 g fetaost i bitar
  • olivolja + lite rödvinsvinäger
  • flingsalt svartpeppar
  • färsk timjan
  • basilikablad en handfull

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnssäker form. Skär äggplantan i stora bitar och lägg i dem också. Ringla över olja och strö över salt. Sätt in i ugnen i 25–30 minuter. Låt kallna.

2
Häll burkbönorna i durkslag, spola igenom med kallt vatten. Låt rinna av. Eller ta hemkokta bönor. Lägg bönorna i en rymlig skål.

3
Skala och dela rödlöken i halvor, skär sedan i smala båtar. Blanda ner tomaterna, bitarna av äggplantan, rödlöken och fetaosten i skålen.

4
Droppa över lite olivolja och några stänk vinäger, lite salt och svartpeppar ur kvarn. Toppa med färsk späd timjan och fina basilikablad.


Kommentar:
Det här receptet kommer från Anna och Fanny Bregenströms kokbok ”Under valnötsträdet”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top