Du behöver
- 300 g små tomater
- 1 st aubergine (äggplanta)
- 2 msk salt + 1 tsk salt till tomater och aubergine
- 1 st burk stora vita bönor (400 g)
- 1 st svarta bönor (400 g)
- 1 st rödlök medelstor
- 200 g fetaost i bitar
- olivolja + lite rödvinsvinäger
- flingsalt svartpeppar
- färsk timjan
- basilikablad en handfull
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnssäker form. Skär äggplantan i stora bitar och lägg i dem också. Ringla över olja och strö över salt. Sätt in i ugnen i 25–30 minuter. Låt kallna.
2
Häll burkbönorna i durkslag, spola igenom med kallt vatten. Låt rinna av. Eller ta hemkokta bönor. Lägg bönorna i en rymlig skål.
3
Skala och dela rödlöken i halvor, skär sedan i smala båtar. Blanda ner tomaterna, bitarna av äggplantan, rödlöken och fetaosten i skålen.
4
Droppa över lite olivolja och några stänk vinäger, lite salt och svartpeppar ur kvarn. Toppa med färsk späd timjan och fina basilikablad.
Det här receptet kommer från Anna och Fanny Bregenströms kokbok ”Under valnötsträdet”.