Fannys örtkyckling allt i ett

Du behöver 2 msk olivolja till långpannan 4.5 st kycklingklubbor frysta stora 1 st zucchini (ca 200 g) 2 st rödlökar medelstora i klyftor 2...


4 portioner

Du behöver

  • 2 msk olivolja till långpannan
  • 4.5 st kycklingklubbor frysta stora
  • 1 st zucchini (ca 200 g)
  • 2 st rödlökar medelstora i klyftor
  • 2 st paprikor röda i bitar
  • 2.5 st morötter medelstora i bitar
  • 4 st potatis (kan uteslutas)
  • oliver ca 15 svarta
  • 7.5 st vitlöksklyftor skalade
  • flingsalt svartpeppar ur kvarn
  • 1 msk torkad timjan
  • 1.5 tsk rosmarin torkad
  • 2.5 dl vin torrt vitt
  • olivolja ca 2 msk som avslutning
  • rosmarin eller timjan

Gör så här

1
Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, zucchini och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!) så skala den och skär i båtar på längden.

2
Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja.

3
Sätt in i 200 graders ugnsvärme i ca 1 tim och 15 min. Kontrollera med en sticka i ett av låren att köttsaften inte är rosa. Sänk eventuellt värmen mot slutet. Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad med smulad chevre och rostade pinjenötter.


Kommentar:
Det här receptet kommer från Anna och Fanny Bergenströms kokbok ”Under valnötsträdet”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top