Du behöver
- 2 msk olivolja till långpannan
- 4.5 st kycklingklubbor frysta stora
- 1 st zucchini (ca 200 g)
- 2 st rödlökar medelstora i klyftor
- 2 st paprikor röda i bitar
- 2.5 st morötter medelstora i bitar
- 4 st potatis (kan uteslutas)
- oliver ca 15 svarta
- 7.5 st vitlöksklyftor skalade
- flingsalt svartpeppar ur kvarn
- 1 msk torkad timjan
- 1.5 tsk rosmarin torkad
- 2.5 dl vin torrt vitt
- olivolja ca 2 msk som avslutning
- rosmarin eller timjan
Gör så här
1
Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, zucchini och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!) så skala den och skär i båtar på längden.
2
Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja.
3
Sätt in i 200 graders ugnsvärme i ca 1 tim och 15 min. Kontrollera med en sticka i ett av låren att köttsaften inte är rosa. Sänk eventuellt värmen mot slutet. Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad med smulad chevre och rostade pinjenötter.
Det här receptet kommer från Anna och Fanny Bergenströms kokbok ”Under valnötsträdet”.