Fiskfärs på citrongrässpett

Du behöver 400 g fast fiskfilé som gös eller hälleflundra eller lax 2 finhackade schalottenlökar 1 röd finhackad chili (spansk peppar) 2 msk finhackad koriander...


6 portioner

Du behöver

  • 400 g fast fiskfilé som gös eller hälleflundra eller lax
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 röd finhackad chili (spansk peppar)
  • 2 msk finhackad koriander
  • 1 msk fisksås (nam pla)
  • saft av 1/2 pressad lime
  • 1 tsk socker + knappt 1/2 tsk salt
  • 1 lättvispad äggvita
  • 6 fina stjälkar citrongräs (som spett)
  • eller 6 blötlagda grillspett av trä

Gör så här

1
Skär fisken i mycket små bitar, eller kör den mycket hastigt (annars blir den seg) i matberedare. Lägg fiskhacket i en skål, blanda med fint hackad schalottenlök, urkärnad och finhackad chili, fint hackad koriander, fisksås, limesaft, socker och salt. Rör om försiktigt.

2
Vispa, i en annan skål, äggvitan lätt. Vänd ner den varsamt i fiskfärsen. Forma nu färsen till bollar (eller platta biffar), lägg dem på ett fat, täck och ställ in dem i kylskåp ett par timmar.

3
Ta ut dem strax innan de ska grillas, tryck in en citrongrässtjälk eller ett spett i varje boll och forma fiskfärsen till en avlång korv. Grilla sedan spetten ett par minuter på varje sida, eller stek dem i stekpanna med lite olja. Servera dem direkt.


Kommentar:
Det här receptet kommer från Anna och Fanny Bregenströms kokbok ”Under valnötsträdet”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top