Provensalska kycklingbröst

Du behöver 4 kycklingbröst 1 stor morot 1 stor skivad lök 2 vitlöksklyftor 1 liten kvist lavendel 1 kvist rosmarin 1 kvist timjan 1 lagerblad...


4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingbröst
  • 1 stor morot
  • 1 stor skivad lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten kvist lavendel
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timjan
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 tunn skiva muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 burk, ca 200 g, konserverade tomater
  • 1 tsk socker

Gör så här

1
Skala och skiva morot, lök och vitlök tunt. Lägg skivorna tillsammans med kycklingbrösten i en gryta. Klipp ner örtkryddorna något. Skär en tunn skiva av den hårda muskotnöten. Lägg kryddorna i en kryddburk med hål i eller bind in dem i en bit tyg. Häll på vatten så att det precis täcker. Krydda.

2
Koka försiktigt under lock i 15 minuter.

3
Ta upp grönsakerna med hålslev (släng kryddorna) och kör dem till mos i matberedare. Tillsätt tomaterna och kör ytterligare några sekunder till slät puré. Smaka av med socker.

4
Späd med 3-4 dl kokspad från kycklingen till lagom såskonsistens. Koka upp såsen.

5
Servera kycklingen med såsen, couscous eller ris och kokta, svarta bönor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top