Du behöver
- 4 kycklingbröst
- 1 stor morot
- 1 stor skivad lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 liten kvist lavendel
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timjan
- 1 lagerblad
- 4 kryddnejlikor
- 1 tunn skiva muskotnöt
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1/2 burk, ca 200 g, konserverade tomater
- 1 tsk socker
Gör så här
1
Skala och skiva morot, lök och vitlök tunt. Lägg skivorna tillsammans med kycklingbrösten i en gryta. Klipp ner örtkryddorna något. Skär en tunn skiva av den hårda muskotnöten. Lägg kryddorna i en kryddburk med hål i eller bind in dem i en bit tyg. Häll på vatten så att det precis täcker. Krydda.
2
Koka försiktigt under lock i 15 minuter.
3
Ta upp grönsakerna med hålslev (släng kryddorna) och kör dem till mos i matberedare. Tillsätt tomaterna och kör ytterligare några sekunder till slät puré. Smaka av med socker.
4
Späd med 3-4 dl kokspad från kycklingen till lagom såskonsistens. Koka upp såsen.
5
Servera kycklingen med såsen, couscous eller ris och kokta, svarta bönor.