Du behöver
- 3 st hela färska vitlökar
- 1 st lammstek cirka 2 kg
- 4 st stjärnanis
- 10 st timjankvistar färska
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- salt och vitpeppar
- rödvin (svinäger)
Vinsky
2 st schalottenlökar
1 msk smör
persiljestjälk
1 st kalvbuljong (för 5 dl vätska)
2 dl rödvin enkelt
1 st lagerblad
1.5 msk soja
såsredning brun
Tillbehör:
Haricots verts och små trubbiga morötter är traditionella tillbehör, liksom var sin handfull grovskuren pommes frites. Potatisen får plats bredvid stekformen i ugnen, följ påsens anvisning, och strö gourmetsalt på.
Färska gröna bönor och färdigskalade minimorötter kokas knappt mjuka i saltat vatten som täcker. Vänd dem gärna i lite smält smör före servering.
Glöm inte lägga upp de mandelmilda vitlöksklyftorna som stekt med i ugn.