Du behöver
- 1 skivor rimmat stekfläsk
- 1/2 skivad gul lök
- 1 skalad, skivad klyfta vitlök
- 2 tunnskivade selleristjälkar
- 2 tunt skivade morötter
- 6 dl vatten
- 400 g skalade, skivade, mjöliga potatisar
- 1 burk (340 g) majskorn
- 4 msk hummerfond
- 3 dl mjölk
- kajennpeppar
- nymalen vitpeppar
- salt
- kött från 1 tinad kokt hummer
Gör så här
1
Tärna fläsket och fräs det i dess eget fett på medelvärme, ta upp ur grytan. Fräs löken, vitlöken samt hälften av selleri och morötter i fläskflottet 5 minuter. Slå på vatten, lägg i potatis och drygt hälften av majskornen, rör i fond. Koka upp och låt sjuda under lock 15 minuter.
2
Mixa soppan jämn och häll tillbaks i grytan. Späd med mjölk, lägg i resterade selleri och morot, smaka av med kajenn- och vitpeppar samt salt. Om soppan ångat av mycket vätska under tillagningen är det bara att fylla på med vatten till något krämig konsistens.
3
Koka upp, sjud 5 minuter och lägg i sista majskornen, det stekta fläsket och bitar av hummerkött, eller kanske ett par nävar skalade räkor.
En världsdel koloniserad av lycksökare bjuder på mattraditioner av pionjärernas tryggaste minnen, maten hemifrån. Med kontinentens rika råvaruutbud har USA så mycket mera än hamburgare att erbjuda.