Du behöver
- 6 kronärtskocksbottnar eller 1 medelstor rotselleri
- salt, vitpeppar från kvarn
- 1 msk smör
- 3–4 stora (skogs)champinjoner
- flingsalt
- 150 g fågelleverpastej
- 2 msk armagnac eller konjak
- 4 msk rostad lök
- 1 dl strimlad persilja till garnering
Gör så här
1
Använd helst bottnar av färskkokta kronärtskockor, de burkade smakar inte ett dugg. Så när det inte är skock-säsong kan de med fördel ersättas av rotselleri. Skiva sellerin halvcentimetertjockt och ta ut rundlar, 5–6 centimeter i diameter, med glas eller kakmått.
2
3
Salta, peppra och stek dem nätt och jämnt mjuka i smör på ganska svag värme. Stek också grovskivade champinjoner, flingsalta dem lite. (Förbered eventuellt så här långt dagen innan, förvara i kyl.)
4
5
Rör pastejen lite lösare med spriten och vänd i rostad lök. Klicka eller spritsa på rumstempererade selleribottnar, som lagts på persilja på var sin entréassiett. Garnera med den stekta svampen.