Medaljong med fågelleverpastej

Du behöver 6 kronärtskocksbottnar eller 1 medelstor rotselleri salt, vitpeppar från kvarn 1 msk smör 3–4 stora (skogs)champinjoner flingsalt 150 g fågelleverpastej 2 msk armagnac...


6 portioner

Du behöver

  • 6 kronärtskocksbottnar eller 1 medelstor rotselleri
  • salt, vitpeppar från kvarn
  • 1 msk smör
  • 3–4 stora (skogs)champinjoner
  • flingsalt
  • 150 g fågelleverpastej
  • 2 msk armagnac eller konjak
  • 4 msk rostad lök
  • 1 dl strimlad persilja till garnering

Gör så här

1
Använd helst bottnar av färskkokta kronärtskockor, de burkade smakar inte ett dugg. Så när det inte är skock-säsong kan de med fördel ersättas av rotselleri. Skiva sellerin halvcentimetertjockt och ta ut rundlar, 5–6 centimeter i diameter, med glas eller kakmått.

2

3
Salta, peppra och stek dem nätt och jämnt mjuka i smör på ganska svag värme. Stek också grovskivade champinjoner, flingsalta dem lite. (Förbered eventuellt så här långt dagen innan, förvara i kyl.)

4

5
Rör pastejen lite lösare med spriten och vänd i rostad lök. Klicka eller spritsa på rumstempererade selleribottnar, som lagts på persilja på var sin entréassiett. Garnera med den stekta svampen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top