Vinkokta katrinplommon

Du behöver katrinplommon cirka 800 g 375 ml vin sött vitt syrligt 1 st kanelstång 0.5 st vaniljstång slitsad 2 st kryddnejlikor 2 st svartpepparkorn...


8 portioner

Du behöver

  • katrinplommon cirka 800 g
  • 375 ml vin sött vitt syrligt
  • 1 st kanelstång
  • 0.5 st vaniljstång slitsad
  • 2 st kryddnejlikor
  • 2 st svartpepparkorn
  • 8 cl armagnac
  • 2.5 dl vispgrädde
  • apelsin finrivet skal av 1

Gör så här

1
Koka upp plommonen i vinet med kryddorna och spriten kvällen innan. Lägg gärna småkryddorna i en tekula först, så tas de lätt bort. Låt sjuda ett par minuter, eller längre (för att få bort alkoholen). Dra från plattan och låt svalna.

2
Ställ kallt ett par timmar eller över natten, och skeda upp i coupeglas strax före servering. Bjud iskall vispad grädde, smaksatt med apelsinskal, till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top