Du behöver

  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 bit fänkål, strimlad
  • olivolja
  • 2 dl avorioris eller annan risotto, exempelvis carnaroli (Zeta)
  • 2 dl vitt vin
  • 6 1/2 dl hönsbuljong
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 apelsin, saften och det rivna skalet
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 pilgrimsmusslor

Gör så här

1
Fräs lök och fänkål i olja tills ingredienserna mjuknar. Blanda ner riset. Tillsätt vin och buljong. Låt småputtra i 20–25 minuter tills all vätska kokat bort och du har fått en krämig risotto. Rör om ofta så att det inte bränner vid.

2
Blanda ner ost och apelsinjuice. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt till sist skalet från apelsinen.

3
Hetta upp grillen eller en gjutjärnspanna. Pensla musslorna med olja. Salta och peppra. Grilla dem någon minut på varje sida. Låt pilgrimsmusslorna behålla en rå kärna inuti.