Maivis ananaspaj med vanijsås

Du behöver 150 g smör smält och avsvalnat 1 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning 1 st ägg 0.5 dl strösocker 1...


6 portioner

Du behöver

  • 150 g smör smält och avsvalnat
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

1 st ägg
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st crème fraîche (200 g)
1 st ananaskross i juice (275 g) eller ringar som skärs i mindre bitar

Gör så här

1
Blanda smöret med övriga ingredienser till en rätt lös pajdeg.

2
Tumma ut degen i en pajform (cirka 24 centimeter i diameter).

3
Vispa ägg och sockersorter. Tillsätt creme fraiche och ananas. Fördela smeten i pajformen.

4
Grädda pajen i 200 graders ugnsvärme cirka 30 minuter. Låt svalna något.

5
Servera desserten till vispad grädde smaksatt med en aning vanilj.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top