Räktoast med grapefruktvinägrett

Du behöver 4 skivor formfranska 1 msk avokadoolja eller olivolja 1 vitlöksklyfta, skalad och halverad 150 g skalade räkor 1 litet knippe machésallad 1 grapefrukt,...


4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor formfranska
  • 1 msk avokadoolja eller olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och halverad
  • 150 g skalade räkor
  • 1 litet knippe machésallad
  • 1 grapefrukt, skalad
  • 2 tsk avokadoolja eller olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • lite salt
  • Tillbehör:
  • fyra limeklyftor

Gör så här

1
Stansa en rund skiva ur varje formfranska med hjälp av till exempel ett dricksglas.

2
Stek bröden på båda sidor i en het stekpanna med avokadoolja. Ta bröden ur pannan och gnugga försiktigt varje bröd med vitlöksklyftorna. Lägg bröden på var sin serveringstallrik.

3
Toppa bröden med räkor och machésallad. Skär loss fyra filéer ur grapefrukten, skär i mindre bitar och placera ut på serveringstallrikarna.

4
Pressa resten av grapefrukten över en bunke, ta bort eventuella kärnor. Rör ner avokadoolja och senap i

5
grapejuicen. Blanda väl och smaka av med lite salt.

6
Häll dressingen över räkorna och servera salladen med limeklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top