Grönsakssoppa med basilikaröra på bröd

Du behöver 1/2 morot, fint tärnad 50 g blekselleri, fint tärnad ca 5 cm purjolök, fint tärnad 1 tomat, fint tärnad 50 g rotselleri, fint...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1/2 morot, fint tärnad
  • 50 g blekselleri, fint tärnad
  • ca 5 cm purjolök, fint tärnad
  • 1 tomat, fint tärnad
  • 50 g rotselleri, fint tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1/2 msk olivolja
  • 3 dl god buljong
  • 1/2 dl gröna ärter
  • 1/2 dl haricots verts, ev skurna i mindre bitar
  • färsk timjan
  • salt
  • vitpeppar
  • Basilikaröra:
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • färsk basilika
  • riven parmesanost
  • olivolja
  • Tillbehör:
  • bröd

Gör så här

1
Fräs morot, selleri, purjolök, tomat, rotselleri och vitlök i oljan. Häll på buljongen. Låt småkoka cirka 10 minuter. Tillsätt ärter, haricots verts och timjankvistar. Hetta upp. Smaka av.

2
Mixa vitlök med basilikablad, parmesanost och olja. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Gröna soppan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top