Kryddstekt karré

Du behöver 2 tsk råsocker 1 tsk salt 1 tsk chilipeppar 1 tsk koriander 1 tsk ingefära 1 msk curry 2 benfria bitar fläskkarré à...


4 portioner

Du behöver

  • 2 tsk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk ingefära
  • 1 msk curry
  • 2 benfria bitar fläskkarré à 250 g
  • 2 msk matolja
  • 4 dl vatten + 2 msk matolja + 1 msk curry
  • 1/2 rödlök i tunna klyftor
  • 1 tsk salt
  • 3 dl couscous
  • 1 burk kidneybönor, 250 g avrunnen vikt
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

1
1. Blanda socker, salt och kryddor. Klappa in blandningen i köttet.

2
2. Stek köttet i en het panna runt om så det nästan bränns. Efterstek i ugnen (175 grader) i cirka 25 minuter.

3
3. Koka upp vatten, matolja, curry, rödlök och salt. Blanda i couscous och dra av från värmen. Låt dra i 5 minuter, blanda i kidneybönorna.

4
4. Skiva upp karrén tunt. Servera med couscousen och en klick yoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top