Du behöver
- 2 tsk råsocker
- 1 tsk salt
- 1 tsk chilipeppar
- 1 tsk koriander
- 1 tsk ingefära
- 1 msk curry
- 2 benfria bitar fläskkarré à 250 g
- 2 msk matolja
- 4 dl vatten + 2 msk matolja + 1 msk curry
- 1/2 rödlök i tunna klyftor
- 1 tsk salt
- 3 dl couscous
- 1 burk kidneybönor, 250 g avrunnen vikt
- 2 dl matlagningsyoghurt
Gör så här
1
1. Blanda socker, salt och kryddor. Klappa in blandningen i köttet.
2
2. Stek köttet i en het panna runt om så det nästan bränns. Efterstek i ugnen (175 grader) i cirka 25 minuter.
3
3. Koka upp vatten, matolja, curry, rödlök och salt. Blanda i couscous och dra av från värmen. Låt dra i 5 minuter, blanda i kidneybönorna.
4
4. Skiva upp karrén tunt. Servera med couscousen och en klick yoghurt.