Snabb gulasch med vita bönor

Du behöver 200 g nötkött, strimlat 1 liten gul lök, hackad 1 vitlöksklyfta, finhackad lite olivolja till stekning 1 tsk paprikapulver 1 burk krossade tomater...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g nötkött, strimlat
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • lite olivolja till stekning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vita bönor från burk
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk creme fraiche
  • lite färsk oregano eller persilja
  • Tillbehör:
  • rågbröd till soppan
  • valfri färsk frukt till efterrätt

Gör så här

1
Stek nötkött, lök och vitlök i ett par minuter i en gryta med lite olivolja.

2
Tillsätt paprikapulver och rör om. Häll i krossade tomater, vita bönor och den strimlade paprikan. Låt grytan koka samman i cirka 10 minuter och smaka av med svartpeppar och salt.

3
Häll upp i serveringstallrikar och toppa soppan med en klick creme fraiche och lite kryddgrönt. Servera direkt och avsluta middagen med färsk frukt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top