Spansk löksås till köttbullarna

Du behöver 1 liten gul lök, ca 100 g 1/2 dl strimlad purjolök 1 msk olivolja 2 små lagerblad 3 dl köttbuljong (vatten + fond...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 liten gul lök, ca 100 g
  • 1/2 dl strimlad purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 2 små lagerblad
  • 3 dl köttbuljong (vatten + fond eller tärning)
  • 1/2 dl vitt vin eller äppeljuice
  • ca 1 1/2 msk brun redning
  • 8 gröna oliver, hackade
  • 6 körsbärstomater
  • ca 250 g köttbullar

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs den blank tillsammans med purjon i olivolja i en kastrull. Lägg i lagerblad och tillsätt buljong och vin eller äppeljuice. Koka 8 minuter. Fiska upp bladen. Mixa till en slät sky. Vispa ner redningsmjölet och koka en minut. Lägg i hackade oliver och halva tomater.

2
Värm köttbullarna i såsen.

3
Till moset kokas 600 gram skalad och bitskuren potatis. Sila av vattnet och pressa potatisarna med 2 deciliter mjölk (värm den i mikron), 20 gram smör, 1/2 deciliter hackad persilja. Smaka av med salt och vitpeppar.

4
Servera broccoli till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top