Vitlöks- och persiljekyckling med potatis och bönor

Du behöver 3 dl plockad persilja 4 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 4 rejäla kycklingfiléer salt och svartpeppar 6 medelstora, kokta potatisar 1 burk kidneybönor, 250...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl plockad persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 4 rejäla kycklingfiléer
  • salt och svartpeppar
  • 6 medelstora, kokta potatisar
  • 1 burk kidneybönor, 250 g avrunnen vikt
  • 1 burk stora, vita bönor, 250 g avrunnen vikt
  • 3 msk kapris
  • 2 msk kaprisspad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk hackad gräslök
  • lite salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Hacka persiljan och vitlöken fint. Blanda med olivoljan.

2
Lägg kycklingfiléerna i en smord (olivolja) ugnsform, salta och peppra. Bred på persilje- och vitlöksblandningen och sätt in formen i ugnen i 18 minuter på 200 grader.

3
Skär potatisen i bitar. Skölj bönorna väl och blanda med potatis,

4
kapris, kaprisspad, olivolja, gräslök, salt och svartpeppar.

5
Servera salladen till kycklingfiléerna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top