Kryddad tofu i grönsakswok

Du behöver 1 citrongräs, tjocka delen eller rivet skal av 1/2 citron 1 knöl ingefära 1 klyfta vitlök 1 paket (297 g) tofu (sojabönost) 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 citrongräs, tjocka delen eller rivet skal av 1/2 citron
  • 1 knöl ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 paket (297 g) tofu (sojabönost)
  • 1 msk (majs)olja
  • 1 påse frysta wokgrönsaker (500 g)
  • saft av 1 lime
  • kinesisk sojasås
  • salt och peppar
  • groddar till garnering

Gör så här

1
Banka citrongräset och finhacka tjocka delen. Skala och skiva ingefäran. Skala och hacka vitlöken. Tärna tofun i stora tärningar.

2
Hetta upp oljan i en wokpanna eller stekpanna med hög kant. Fräs först citrongräs, ingefära och vitlök. Lägg tofutärningarna i blandningen och låt dem bli varma. Lägg över på en tallrik.

3
Woka grönsakerna varma med en aning olja. Tillsätt

4
limesaft. Krydda med soja, salt och peppar.

5
Lägg upp på tallrikar, lägg tofutärningarna ovanpå och toppa med en ruska groddar. Servera med grovt bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top