Tårtbotten

Du behöver 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver Till formen (2 1/2 liter), gärna hjärtformad: smör ströbröd Gör så...


6 portioner

Du behöver

  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Till formen (2 1/2 liter), gärna hjärtformad:

smör
ströbröd

Gör så här

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda mjölsorter och bakpulver och rör ner det i smeten. Häll i den smorda och bröade formen. Grädda i 175 graders ugnsvärme 40 minuter i ugnens nedre del. Ta kakan ur formen och låt svalna. Dela kakan längs med i tre delar. Har du använt en rund form, forma om så önskas till ett hjärta. I så fall, vik ett A4-papper på mitten. Rita ett halvt hjärta mot mitten och klipp sedan efter mönstret. Storlek 20 centimeter högt och 20 centimeter brett.


Kommentar:
Denna tårtbotten hör till “Petras hjärtetårta med chokladtryffel”. Se länken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top