Du behöver
- 3 msk solrosfrön
- 4 skiva vitt formbröd
- 4 skiva chèvre
- 3.5 msk flytande honung
- 1 st påse blandad sallad (150 g)
- 10 st rädisor sköljda och i klyftor
- 1 st morot strimlad eller råriven
- 50 g ärtskott
- 1 msk balsamvinäger
- 2 msk citronolivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- timjan till garnering
Gör så här
1
Rosta solrosfröna i en torr het panna så att de får lite färg. Det tar 2–3 minuter, salta och lägg i en skål.
2
Värm ugnen till 200 grader om du har varmluftsugn, till
3
225 grader om du inte har det.
4
Skär bort kanterna på brödet och lägg ut det på en papprad plåt. Lägg på osten och ringla över honung. Gratinera högt i ugnen i 7–8 minuter tills osten börjar få färg.
5
Under tiden vänder du ihop grönsakerna med vinägern och
6
oljan samt lite salt och svartpeppar.
7
Lägg upp sallad och den nygratinerade osten på tallrikar, toppa om du vill med lite timjan och strö solrosfröna över.