Varm chevre med sallad och solrosfrön

Du behöver 3 msk solrosfrön 4 skiva vitt formbröd 4 skiva chèvre 3.5 msk flytande honung 1 st påse blandad sallad (150 g) 10 st...


4 portioner

Du behöver

  • 3 msk solrosfrön
  • 4 skiva vitt formbröd
  • 4 skiva chèvre
  • 3.5 msk flytande honung
  • 1 st påse blandad sallad (150 g)
  • 10 st rädisor sköljda och i klyftor
  • 1 st morot strimlad eller råriven
  • 50 g ärtskott
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk citronolivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • timjan till garnering

Gör så här

1
Rosta solrosfröna i en torr het panna så att de får lite färg. Det tar 2–3 minuter, salta och lägg i en skål.

2
Värm ugnen till 200 grader om du har varmluftsugn, till

3
225 grader om du inte har det.

4
Skär bort kanterna på brödet och lägg ut det på en papprad plåt. Lägg på osten och ringla över honung. Gratinera högt i ugnen i 7–8 minuter tills osten börjar få färg.

5
Under tiden vänder du ihop grönsakerna med vinägern och

6
oljan samt lite salt och svartpeppar.

7
Lägg upp sallad och den nygratinerade osten på tallrikar, toppa om du vill med lite timjan och strö solrosfröna över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top