Kantareller

Du behöver ca 200 g putsade kantareller 3 msk klarat smör och 25 g kallt smör vitlöksolja salt och peppar Vitlöksolja: 1 klyfta vitlök 1...


10 portioner

Du behöver

  • ca 200 g putsade kantareller
  • 3 msk klarat smör och 25 g kallt smör
  • vitlöksolja
  • salt och peppar
  • Vitlöksolja:
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl smakneutral matolja,
  • t ex druvkärne- eller solrosolja

Gör så här

1
Bryn kantarellerna i klarat smör, avsluta med lite kallt smör och låt bubbla.

2
Smaka av med salt, peppar och vitlöksolja.

3

4
Vitlöksolja:

5
Finhacka vitlöken, täck med olja, låt dra över natten i kyl.


Kommentar:
Förenkla så här:
Smält aningen smör i stekpannan, sätt en vitlöksklyfta på en gaffel och gnid in pannan med vitlöken. Stek kantarellerna som vanligt, och rör bara runt med vitlöksklyftan, då slipper du tillaga vitlöksoljan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top