Mandelfria semlor med choklad och amaretto

Du behöver 1 sats semlebullar som till klassiska semlor Fyllning: 350 g vit choklad, finhackad 4 msk Disaronno eller annan amaretto 1/2-1 dl mjölk 6-7...


24 portioner

Du behöver

  • 1 sats semlebullar som till klassiska semlor
  • Fyllning:
  • 350 g vit choklad, finhackad
  • 4 msk Disaronno eller annan amaretto
  • 1/2-1 dl mjölk
  • 6-7 dl vispgrädde
  • Till garnering:
  • florsocker

Gör så här

1
Skär av ett litet lock på varje semla och gröp ur inkråmet med en gaffel. Smula sönder inkromet och blanda med den vita chokladen, amaretton och mjölken tills du har en tjock smet. Fyll semlorna med smeten.

2
Vispa grädden luftig och spritsa eller lägg en klick på varje semla. Sätt tillbaka locken ovanpå grädden och pudra med florsocker.


Kommentar:
Obs! Amaretto innehåller mandel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top